W czasach, gdy króluje moda na prowadzenie zdrowego trybu życia, jak zachować porządek w kuchni? Etykiety samoprzylepne, plastikowe opakowania do przypraw, liczne saszetki do mrożenia, czy też woreczki. Dzięki tym akcesoriom można zapanować nad rzeczami, znajdującymi się w kuchni. Jak to zrobić? Tego dowiesz się z niniejszego wpisu.
Przyprawy w plastikowych pojemnikach
Nic tak dobrze nie prezentuje się w kuchni na szafce, jak dobrze wyeksponowane przyprawy. Dzięki etykietom samoprzylepnym, naklejonym na słoiki czy też plastikowe pojemniki, już nigdy sól nie pomyli się z cukrem bądź też inne przyprawy między sobą. Dzięki praktycznym pojemnikom można zapomnieć o papierowych saszetkach, w których nigdy nie wiadomo było ile jeszcze zostało danej przyprawy. Miej nad tym pełną kontrolę i ciesz się z gotowania!
Saszetki do mrożenia
Nie jest tajemnicą, że lepiej zamrozić część jedzenia, niż potem żałować, że się ono zepsuło. Podpisane etykiet samoprzylepne naklej na produkt i włóż go do zamrażarki. Nawet jeżeli pokryje go szron i nie będzie wiadomo co znajduje się w środku, etykieta zawsze nam podpowie.
Warto zdecydować się na zakup specjalnych saszetek do mrożenia niż na tradycyjne jednorazowe woreczki foliowe. Nie rwą się one i można je wielokrotnie używać. Saszetki odznaczają się również zapięciem, dzięki któremu bez problemu można dostać się do żywności. Aby zawsze mieć pod ręką czytelnie podpisane etykiet samoprzylepne A4, bądź mniejsze, warto zakupić papier do drukowania naklejek. Dzięki niemu oznaczysz wszystkie produkty w swojej kuchni!
Niezastąpione słoiki z uszczelką
Słoiki z uszczelką, potocznie nazywane przez wiele osób wekami, do dzisiaj królują w wielu kuchniach. Naklejone na nie etykiety samoprzylepne informują nas zawsze o ich zawartości, dzięki czemu z pewnością będziemy wiedzieć jaką przyprawę, bądź też jaki przetwór, wyciągamy ze spiżarki.
Z pewnością ułatwi to w wielu przypadkach poszukiwanie konkretnego produktu. Warto zaopatrzyć się dodatkowo w papier do drukowania naklejek, by móc regularnie opisywać swoje przetwory.